First look huwelijk

Wat is een first look en hoe gaat dit in zijn werk?

Overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar daarom niet minder romantisch: een first look, het eerste moment dat jij en je partner elkaar zien op jullie trouwdag. Het is een magisch moment dat jullie natuurlijk graag op beeld willen laten vastleggen. Maar hoe pak je dat best aan?

Waar gaat de first look door?

Traditioneel wordt de first look gedaan aan de voordeur of trap van het huis of hotel waar de bruid zich klaarmaakt. Dat is meestal de meest praktische en efficiënte oplossing, want zo moet de bruid zich niet verplaatsen naar een nieuwe locatie. Het nadeel aan deze keuze is dat niet elke voordeur of elke straat even fotogeniek is. Ook bij regenweer is dit niet altijd de beste oplossing.

Het is ook mogelijk om de first look op een externe locatie te laten doorgaan, bijvoorbeeld op de plek waar de fotoshoot doorgaat of op een andere plek die een speciale betekenis heeft voor jullie als koppel. Het voordeel is dat deze plek meer fotogeniek kan zijn en ook meer bewegingsvrijheid geeft aan de fotograaf, waardoor jullie beide reacties goed op beeld kunnen worden vastgelegd. De uitdaging bij deze optie is dat de timing van de first look goed moet worden afgestemd, zodat jullie elkaar niet per ongeluk te zien krijgen vóór de first look. Maar geen zorgen: hier kan jullie fotograaf bij ondersteunen.

Tot slot is het natuurlijk mogelijk om elkaar voor het eerst te zien aan het begin van de ceremonie (walking down the aisle). Dit is een heel romantische optie, al is het misschien niet de beste optie voor koppels die veel stress hebben voor dit moment.

Wie is er bij de first look?

Enkel jullie en de fotograaf moeten aanwezig zijn bij de first look, maar ook de suite is welkom, als jullie dat willen. Zo kunnen ook hun reacties en felicitaties worden vastgelegd op beeld. Meestal kijkt de suite toe vanop een afstandje, zodat jullie voldoende kunnen genieten van dit intieme moment. Wat ook kan, is een first look onder jullie tweetjes, gevolgd door een first look aan jullie suite (jullie hebben elkaar dan uiteraard al gezien, maar jullie suite heeft jullie die dag waarschijnlijk nog niet allebei gezien). Als fotograaf is deze optie fijn, omdat er dan meer tijd is om de reactie van de suite te fotograferen.

Hoe verloopt de first look?

Afhankelijk van de locatie, kies je in samenspraak met de fotograaf een opstelling. Kiezen jullie voor jullie fotoshootlocatie? Dan kan partner A bijvoorbeeld gaan klaarstaan met zijn of haar rug naar de plek vanwaar partner B toekomt. Partner B kan hem of haar vervolgens op de schouder tikken of omhelzen, waarna de first look kan starten. Een alternatief is dat jullie rug aan rug tegen elkaar staan en jullie op hetzelfde moment omdraaien of dat jullie elkaar met gesloten ogen de hand geven tot de fotograaf aangeeft dat jullie de ogen mogen openen.

Er zijn geen regels van wat jullie wel of niet moeten doen op dit speciale moment. De meeste koppels nemen enkele minuten de tijd om elkaar te omhelzen en elkaars outfit te bewonderen. Yes, nu kan jullie droomdag écht beginnen!

MEER LEZEN ?

Wat is een first look en hoe gaat dit in zijn werk?

Overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar daarom niet minder romantisch: een first look, het eerste moment dat jij en je partner elkaar zien op

Donna & Hans: een unieke industriële trouw in Thor Park (Genk)

Een huwelijksfeest in een rustieke schuur niets voor jou? Misschien heb je wel een voorliefde voor een unieke industriële trouwlocatie. Dat was zeker het
First look huwelijk

Wat is een first look en hoe gaat dit in zijn werk?

Overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar daarom niet minder romantisch: een first look, het eerste moment dat jij en je partner elkaar zien op jullie trouwdag. Het is een magisch moment dat jullie natuurlijk graag op beeld willen laten vastleggen. Maar hoe pak je dat best aan?

LEES MEER
Industrieel trouwen in Thor Park Genk Barbarazaal

Donna & Hans: een unieke industriële trouw in Thor Park (Genk)

Een huwelijksfeest in een rustieke schuur niets voor jou? Misschien heb je wel een voorliefde voor een unieke industriële trouwlocatie. Dat was zeker het geval voor Donna en Hans, wiens huwelijksfeest doorging in de Barbarazaal van Thor Park in Genk.

LEES MEER