newbornfotoshoot leuven

Hoe bereid je je voor op een newbornfotoshoot?

Heb je binnenkort een newbornfotoshoot op de planning staan? Of wil je graag zelf foto’s nemen van je kleine pruts? Voorbereiding is key, nóg meer dan bij andere fotoshoots. Hier vind je mijn belangrijkste tips om een newbornfotoshoot smooth en stressvrij te laten verlopen (voor jou én voor Baby).

Wanneer plan je een fotoshoot best?

Newbornfotoshoots gaan idealiter door als Baby 1 à 2 weken oud is, maar ouder kan op zich ook. Hoe ouder Baby is, hoe alerter, wat zorgt voor meer connectie op de foto. Oudere baby’s zijn echter vaak ook wat onrustiger.

Timing van de fotoshoot

Een newbornfotoshoot duurt langer dan andere soorten fotoshoots, meestal zo’n 2 à 3 uur. Dat komt omdat er meer tijd wordt gereserveerd om Baby op zijn gemak te stellen zodat hij ontspannen op de foto staat. Ook voor voeden en dergelijke wordt steeds tijd voorzien.

Baby’s voeding & slaap

Als je het eten geven kan uitstellen tot het begin van de fotoshoot, is dat ideaal. De kans is groot dat Baby dan rustig en ontspannen is tijdens de fotoshoot. Tijdens de fotoshoot zal Baby soms slapen en soms wakker zijn. Beide zijn perfect ok om foto’s te trekken. Als je borstvoeding geeft, kun je daar ook foto’s van laten nemen, moest je dat willen.

Waar gaat de fotoshoot door?

Newbornfotoshoots gaan meestal door thuis of in een huiselijke studio. Als de fotoshoot bij jullie thuis doorgaat, gaat jullie fotograaf op zoek naar de beste plekjes in huis om te fotograferen (meestal de plekken met het meeste licht). Als het fris is, kan je je huis wat extra verwarmen, zodat het comfortabel is voor Baby, zeker als hij ook wordt gefotografeerd in een wikkeldoek of met de armpjes bloot.

Welke kleding voorzie je best?

Je voorziet best, zowel voor Baby als voor jezelf, redelijk neutrale kledij. Zachte kleuren zoals beige, wit, grijs, roestbruin, kakigroen, etc. staan altijd mooi op foto. Waarom geen felle kleuren of drukke prints? Omdat die te sterk contrasteren met de fijne trekken van Baby. Daarbij geven felle kleuren een schijn af op het gezicht die moeilijk weg te werken is.

Heb je een vraag over newbornfotoshoots? Neem dan gerust contact op.

MEER LEZEN ?

Wat is een first look en hoe gaat dit in zijn werk?

Overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar daarom niet minder romantisch: een first look, het eerste moment dat jij en je partner elkaar zien op

Donna & Hans: een unieke industriële trouw in Thor Park (Genk)

Een huwelijksfeest in een rustieke schuur niets voor jou? Misschien heb je wel een voorliefde voor een unieke industriële trouwlocatie. Dat was zeker het
First look huwelijk

Wat is een first look en hoe gaat dit in zijn werk?

Overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar daarom niet minder romantisch: een first look, het eerste moment dat jij en je partner elkaar zien op jullie trouwdag. Het is een magisch moment dat jullie natuurlijk graag op beeld willen laten vastleggen. Maar hoe pak je dat best aan?

LEES MEER
Industrieel trouwen in Thor Park Genk Barbarazaal

Donna & Hans: een unieke industriële trouw in Thor Park (Genk)

Een huwelijksfeest in een rustieke schuur niets voor jou? Misschien heb je wel een voorliefde voor een unieke industriële trouwlocatie. Dat was zeker het geval voor Donna en Hans, wiens huwelijksfeest doorging in de Barbarazaal van Thor Park in Genk.

LEES MEER