Huwelijk locaties Vlaanderen

10 prachtige trouwlocaties in Vlaanderen

Verloofd? Proficiat! De eerste stap in de voorbereiding van jullie droomhuwelijk is de zoektocht naar die perfecte locatie. Gaan jullie voor boho? Of eerder industrieel? Dit zijn alvast 10 unieke locaties in Vlaanderen om de dag van jullie leven te beleven.

De Hoorn (Leuven, Vlaams-Brabant)

Ik kan niet anders dan starten met een locatie in mijn hometown. De Hoorn is een begrip in Leuven. In de 18e eeuw een brouwerij waar Stella werd gemaakt, nu een unieke industriële locatie voor (trouw)feesten.

De Serre (Antwerpen)

De Serre is een prachtige locatie in hartje Antwerpen. Nochtans straalt deze locatie vooral rust uit. Niet enkel de binnenruimte is prachtig, ook het buitenterras (dat trouwens de Prairietuin wordt genoemd en een grote zonnewijzer heeft) ziet er fantastisch uit.

Hullebrug (Itegem, Antwerpen)

Hullebrug is dé ideale locatie voor een gezellig, kleinschalig trouwfeest in het groen. Groot voordeel: Hullebrug is oorspronkelijk een B&B. Na je feest langs de oevers van de Nete kun je dus meteen onder de wol kruipen met je kersverse man of vrouw.

De Filatuur (Aalst, Oost-Vlaanderen)

De Filatuur is een prachtige industriële locatie vlakbij het centrum van Aalst. Ooit was deze eventlocatie een naaigarenfabriek, nu worden de zalen verhuurd voor bedrijfsfeesten en huwelijken. Een groot pluspunt is de bereikbaarheid. Nadeel is dan weer dat er enkel binnenruimtes zijn. Ideaal voor een winter wedding, dus.

Domein ‘t Eikennest (Beerst, West-Vlaanderen)

© Laureen De Grande

Op zoek naar een idyllische trouwlocatie in West-Vlaanderen? Dan is Domein ‘t Eikennest misschien wel iets voor jullie. Uniek aan deze locatie is dat je telkens het volledige domein afhuurt. Overnachting voor 32 personen is dus ook inbegrepen.

Park Ven (Diepenbeek, Limburg)

© Dirk Coremans

Park Ven is een prachtige feestlocatie met diverse settings: uitgebreid dineren in de art deco zaal, een glaasje drinken aan de vijver in het park of gezellig genieten in de chalet… Het kan hier allemaal. Voor de kleinste gasten is er zelfs een speeltuin aanwezig.

Madame Cocotte (Moorslede, West-Vlaanderen)

© Thijs Quequin

Madame Cocotte is oorspronkelijk een traiteur maar heeft ook een eigen hoeve in Moorslede met schuur én serre, ideaal voor een romantisch, relaxed feest. Uniek: naast de schuur en serre is er ook een openluchtkerkje dat gebruikt wordt voor ceremonies. Overnachten kan dan weer in het ‘vogelhuisje’, een vakantiehuis voor 10 personen.

Wijndomein Coberger (Scherpenheuvel, Vlaams-Brabant)

De naam verraadt het al: bij Coberger in Scherpenheuvel trouw je heerlijk romantisch tussen de wijnranken. Deze locatie is ideaal voor meer kleinschalige trouwfeesten. Uitgefeest? Dan kan je bijvoorbeeld blijven slapen in één van de glamping-tenten.

Hottentothoeve (Bonheiden, Antwerpen)

De Hottentothoeve is een eeuwenoude hoeve in het midden van een natuurgebied. Van een dansfeest in de schuur tot een ceremonie in het bos… deze locatie has it all. Het natuurgebied Cassenbroek is daarbij prachtig voor huwelijksfoto’s. Ideaal om met een gerust hart foto’s te gaan trekken terwijl je gasten verder kunnen feesten.

Ferme Koer (Binkom, Vlaams-Brabant)

Niets zo trendy als trouwen in de schuur van een gerestaureerde hoeve. Ferme Koer is een chique locatie en toch niet te stijf. Daarbij zijn er tal van mogelijkheden om te overnachten. En dat allemaal tussen de pony’s, konijnen en geiten.

MEER LEZEN ?

Wanneer boek je je trouwfotograaf?

Tip voor koppels die gaan trouwen: boek vroeg genoeg je fotograaf. Hoe vroeg? Dat hangt af van een aantal zaken.

Business minishoots 2024

Heb jij als zelfstandige nood aan foto’s voor je website en social media? Schrijf je dan in voor een minishoot: een laagdrempelige fotoshoot van