fotograaf en videograaf uit leuven

De voordelen van een duo fotograaf+videograaf op je trouw

Je huwelijksdag is een dag uit je leven waarvan je geen enkel detail wilt vergeten. Een fotograaf inhuren om die herinneringen vast te leggen op beeld, is daarom een voor de hand liggende keuze. Meer en meer koppels kiezen tegenwoordig ook voor videografie. Wil jij, naast trouwfoto’s, ook een trouwvideo? Ga dan zeker voor een duoteam van een fotograaf en videograaf die al regelmatig hebben samengewerkt. Daar zijn namelijk zoveel voordelen aan verbonden.

Laat ons beginnen bij het begin: waarom zou je een fotograaf én videograaf inhuren? Foto’s zijn extra leuk omdat je ze kan laten afdrukken. Zo kun je je foto’s dagelijks bewonderen op canvas aan de muur, of je kan ze fysiek vastnemen door te bladeren door je huwelijksalbum. Je ontvangt bovenop de foto’s van jullie als koppel ook veel foto’s van de aanwezige gasten en dat is fijn voor hen om achteraf de trouw te herbeleven. 

Een trouwvideo daarentegen kan er nog beter dan foto’s voor zorgen dat je de emoties van je trouwdag herbeleeft. De muziek van jullie openingsdans, jullie gesproken geloften… dat kan een fotograaf, met stilstaande beelden en zonder geluid, nooit op dezelfde manier vastleggen.

Maar dan nu: waarom zou je gaan voor een vast duo en niet een aparte foto- & videograaf die nog niet hebben samengewerkt?

1. Op twee plaatsen tegelijk zijn

Als fotograaf vind ik het vaak frustrerend dat ik niet op twee plaatsen tegelijk kan zijn. Terwijl ik het aankleden van de bruid fotografeer, kan ik de spontane momenten die in de andere kleedkamer gebeuren helaas niet vastleggen. Als duo foto+videograaf kun je hier op voorhand over afstemmen en zo weet je dat elk belangrijk moment van de dag wordt vastgelegd op beeld.

2. Op elkaar ingespeeld

Een duo dat al vaak heeft samengewerkt, is beter op elkaar ingespeeld. Ze gaan bijvoorbeeld niet in elkaars weg lopen tijdens de ceremonie (geloof me, dat is echt een dingetje). Dit zorgt er opnieuw voor dat er geen enkel moment verloren gaat.

3. Eén contactpersoon

Na het kennismakingsgesprek, waar zowel de fotograaf als videograaf bij aanwezig is, krijg je één contactpersoon toegewezen die je kan contacteren met al je vragen. Super handig, want er komt al genoeg kijken bij de organisatie van je trouw. Ook de opvolgingsgesprekken en facturatie gebeuren door één partij.

4. De prijs, niet onbelangrijk

Fotografen en videografen die samenwerken, bieden vaak ook een voordelige prijs aan. Dat komt omdat ze efficiënter kunnen werken en minder tijd moeten voorzien voor follow up gesprekken, administratie, etc.

5. Elkaar inspireren

Een duo dat goed op elkaar is ingespeeld, inspireert elkaar. Zo kan zowel de fotograaf als de videograaf met een origineel idee komen voor de fotoshootlocatie. Probeert je fotograaf een unieke compositie uit tijdens jullie ceremonie? Dan kan je videograaf hetzelfde doen.

Wil jij van jullie huwelijk een onvergetelijke dag maken met ontroerende foto’s én een pakkende video? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Wij, Tessa en David, staan te springen om jullie mooiste herinneringen vast te leggen op beeld.

MEER LEZEN ?

Wat is een first look en hoe gaat dit in zijn werk?

Overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar daarom niet minder romantisch: een first look, het eerste moment dat jij en je partner elkaar zien op

Donna & Hans: een unieke industriële trouw in Thor Park (Genk)

Een huwelijksfeest in een rustieke schuur niets voor jou? Misschien heb je wel een voorliefde voor een unieke industriële trouwlocatie. Dat was zeker het
First look huwelijk

Wat is een first look en hoe gaat dit in zijn werk?

Overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar daarom niet minder romantisch: een first look, het eerste moment dat jij en je partner elkaar zien op jullie trouwdag. Het is een magisch moment dat jullie natuurlijk graag op beeld willen laten vastleggen. Maar hoe pak je dat best aan?

LEES MEER
Industrieel trouwen in Thor Park Genk Barbarazaal

Donna & Hans: een unieke industriële trouw in Thor Park (Genk)

Een huwelijksfeest in een rustieke schuur niets voor jou? Misschien heb je wel een voorliefde voor een unieke industriële trouwlocatie. Dat was zeker het geval voor Donna en Hans, wiens huwelijksfeest doorging in de Barbarazaal van Thor Park in Genk.

LEES MEER