Waarom een business shoot bijdraagt tot het succes van je zaak

Een business shoot is een fotoshoot van jezelf als zelfstandige, van je zaak en van je producten. Met een business shoot laat je zien wie je bent en wie er achter het bedrijf staat. Dit soort foto’s is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We komen dagelijks honderden foto’s tegen van zelfstandigen op social media, op websites, in de (online) krant, … Waarom delen al die ondernemers toch foto’s van zichzelf?

Meer klanten aantrekken

Met foto’s van jezelf onderscheid je je van andere ondernemers. Je laat zien wat jouw schoonheidssalon, koffiezaak of online winkel uniek maakt en zo trek je meteen ook meer klanten aan. Potentiële klanten zijn namelijk meer geneigd om een aankoop te doen van iemand die ze ‘kennen’. Dat verklaart ook het succes van bijvoorbeeld Stories. Let er maar eens op hoeveel ondernemers jij volgt die dagelijks hun gezicht laten zien op Instagram. Dus waarom zou jij niet hetzelfde doen? En nee, daar hoef je geen topmodel voor te zijn, jezelf zijn is goed genoeg!

Jezelf tonen = je ideale klant aantrekken

Als je jezelf (online) toont zoals je echt bent, ga je automatisch meer klanten aantrekken, maar vooral ook jouw ideale klant. Ben jij bijvoorbeeld een fitness coach met een heel directe aanpak, dan zullen potentiële klanten die deze aanpak waarderen, zich meteen meer aangetrokken voelen. Potentiële klanten die deze aanpak niet kunnen waarderen, zullen waarschijnlijk nooit contact opnemen, en dat is eigenlijk alleen maar goed nieuws voor zowel jou als voor de klant.

Niet meer zoeken naar content voor social media

Ben jij elke week steeds weer op zoek naar ideeën en beeldmateriaal om te delen op social media? Een business shoot kan deze druk op je schouders verlichten. Met een business shoot heb je namelijk meteen een hele hoop beeldmateriaal achter de hand van jezelf, je interieur, je producten, etc. Nu moet jij enkel nog een caption bedenken en…. delen maar! Door het beeldmateriaal uit te besteden, hou je ook meer tijd over voor de dingen die jou energie geven. Time is money, toch?

Wil jij ook foto’s van jezelf en je zaak die helemaal passen bij jouw verhaal? Boek een eenmalige business shoot om je zaak in de schijnwerpers te zetten of kies voor een maandelijks abonnement: ideaal voor een constante flow aan beeldmateriaal, vb. voor op je social media. Klik hier voor meer info en prijzen.

MEER LEZEN ?

Wanneer boek je je trouwfotograaf?

Tip voor koppels die gaan trouwen: boek vroeg genoeg je fotograaf. Hoe vroeg? Dat hangt af van een aantal zaken.

Business minishoots 2024

Heb jij als zelfstandige nood aan foto’s voor je website en social media? Schrijf je dan in voor een minishoot: een laagdrempelige fotoshoot van