5 Go-to poses voor gezinsfoto’s

Vorig jaar was jullie favoriete blog post ‘5 go-to poses voor koppelfoto’s’. Daarom trakteer ik jullie graag op een volgend hoofdstuk, namelijk ‘5 go-to poses voor foto’s met je gezin’. Ik heb de afgelopen tijd een aantal prachtige gezinnen mogen fotograferen en heb gemerkt dat deze 5 poses altijd een shot in de roos zijn. Al deze foto’s werden genomen in Heverleebos tijdens één van mijn minishoots.

1. Kinderen eerst

Dit is een superleuke opstelling waarbij iedereen op de foto staat, maar de kids toch de hoofdrol innemen. Wandel allemaal richting de camera, maar laat de kinderen enkele meters voor de ouders starten, eventueel hand in hand. Pluspunten voor lieve lachjes naar elkaar!

2. Enkel oog voor elkaar

Hebben jullie tegenwoordig enkel foto’s van de kinderen en dateert de laatste foto van jullie als koppel nog van jullie trouw? Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Met deze pose ligt de focus op jullie, terwijl toch iedereen betrokken wordt (lees: iedereen goedgezind). Pak elkaar vast (kussen is ook toegelaten) en laat je kinderen rond jullie stappen/lopen. Dit is één van mijn favoriete poses aller tijden!

3. Op de schouders

Zet je kinderen eens op je schouders in plaats van ze gewoon op te pakken. En nee, daar staat geen maximumleeftijd op (al ben ik niet verantwoordelijk voor verrekte spieren)! Extra cute als je naar elkaar kijkt, zelfs al kan je elkaar niet echt in de ogen kijken.

4. Wandelingetje maken

Een klassieker voor eender welke fotoshoot: wandel eens richting de camera in plaats van saai naast elkaar stil te staan voor de foto. Kijk en lach daarbij vooral naar elkaar, want dat komt het meest oprecht over.

5. Tot aan de maan en terug

Oké, deze laatste pose is natuurlijk enkel mogelijk met kleine kinderen, maar deze foto’s zijn gewoon zo zalig dat ik ze wel moest opnemen in deze blog. Heb je nog kleine kids, gooi of til ze dan eens in de lucht. De fotograaf bukt best een beetje om het hoogte-effect te versterken. Resultaat: supermooie foto’s, maar daarbovenop ook veel fun en een goed humeur voor iedereen.

Hopelijk kunnen deze beelden jullie inspireren om zelf aan de slag te gaan. Laat je het toch liever over aan een professional? Dan weet je me te vinden! Ik heb steeds nog wel een plekje vrij voor een leuke gezinsshoot. Neem contact op om jouw fotoshoot vast te leggen!

PS: Een dikke merci aan de prachtige gezinnen die de afgelopen weken voor mijn camera stonden en nu ook schitteren in deze blog post.

MEER LEZEN ?

Wat is een first look en hoe gaat dit in zijn werk?

Overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar daarom niet minder romantisch: een first look, het eerste moment dat jij en je partner elkaar zien op

Donna & Hans: een unieke industriële trouw in Thor Park (Genk)

Een huwelijksfeest in een rustieke schuur niets voor jou? Misschien heb je wel een voorliefde voor een unieke industriële trouwlocatie. Dat was zeker het
First look huwelijk

Wat is een first look en hoe gaat dit in zijn werk?

Overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar daarom niet minder romantisch: een first look, het eerste moment dat jij en je partner elkaar zien op jullie trouwdag. Het is een magisch moment dat jullie natuurlijk graag op beeld willen laten vastleggen. Maar hoe pak je dat best aan?

LEES MEER
Industrieel trouwen in Thor Park Genk Barbarazaal

Donna & Hans: een unieke industriële trouw in Thor Park (Genk)

Een huwelijksfeest in een rustieke schuur niets voor jou? Misschien heb je wel een voorliefde voor een unieke industriële trouwlocatie. Dat was zeker het geval voor Donna en Hans, wiens huwelijksfeest doorging in de Barbarazaal van Thor Park in Genk.

LEES MEER