kleding fotoshoot

Welke kleding draag je op een fotoshoot?

Welke kleding je draagt op een fotoshoot, heeft een grote invloed op hoe de foto’s er uiteindelijk uit zullen zien. Het is dus een belangrijke keuze en niet altijd even simpel. Maar geen zorgen, met deze 6 tips zit je al goed op weg.

1. Confidence is key

Draag eerst en vooral kleding waar je je goed in voelt. Draag je nooit een kleedje? Dan hoef je dat echt niet per se te doen omdat je een fotoshoot hebt gepland. Vermijd ook kleding die niet goed past of niet goed blijft zitten (vb. een strapless top of een broek waarvan de rits open gaat).

2. Check het weerbericht

Pas je kleding aan aan het seizoen en het weerbericht. Een zomerjurkje en blote benen tegen een besneeuwde achtergrond, dat ziet er wat gek uit. Wordt het erg koud? Kleed je dan warm genoeg, anders ga je niet ontspannen kunnen shooten. Probeer jassen met een kraag en sjaals te vermijden, die bedekken je gezicht. Een open jas, dikke pull of muts kan wel heel leuk zijn.

3. Een woordje over kleur

Bij mijn fotografiestijl passen het best kleren in zachte (aarde)tinten: bruin, beige, roest, kaki, etc. Wit en zwart zijn ook goede opties. Vermijd sowieso grote teksten en logo’s of drukke prints, die leiden af.

4. Over vormen en texturen

Verschillende texturen geven ook altijd een mooi effect op foto: combineer wol met zijde, kant met teddy, etc. Kleding met veel stof (denk bijvoorbeeld aan lange rokken) bewegen meer en maken een foto interessant. Heb je zelf geen lange jurken of rokken? Dan mag je ook beroep doen op mijn kleine client closet met stuks die speciaal voor fotoshoots zijn ontworpen.

Client closet/klantengarderobe jurk voor fotoshoot
koppelfotoshoot/love shoot in de natuur - in een veld in leuven

5. It’s all in the details

Een fotoshoot is de uitstekende gelegenheid om je nagels te lakken, meer juwelen te dragen dan anders, etc. Subtiele details maken jouw foto’s nog net dat tikkeltje leuker.

6. Complementair? Ja! Matchy-matchy? Nee!

Heb je een fotoshoot geboekt met je partner, gezin of vriendin? Dan kan het leuk zijn om je kleding op elkaar af te stemmen. Draag bijvoorbeeld complementaire kleuren (tegengestelde kleuren, vb. roestkleur en kaki) of analoge kleuren (gelijkaardige kleuren, vb. wit, beige en bruin). Je hoeft niet perfect te matchen (vb. allemaal een wit hemd), dat kan onnatuurlijk overkomen.

Jouw foto’s moeten jouw natuurlijke persoonlijkheid uitstralen. Als jij draagt wat je graag draagt, is dat meestal al perfect! Laten we samen jouw unieke persoonlijkheid vastleggen op beeld. Neem contact op om jouw foto-idee met mij te bespreken. 

MEER LEZEN ?

Wat is een first look en hoe gaat dit in zijn werk?

Overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar daarom niet minder romantisch: een first look, het eerste moment dat jij en je partner elkaar zien op

Donna & Hans: een unieke industriële trouw in Thor Park (Genk)

Een huwelijksfeest in een rustieke schuur niets voor jou? Misschien heb je wel een voorliefde voor een unieke industriële trouwlocatie. Dat was zeker het
First look huwelijk

Wat is een first look en hoe gaat dit in zijn werk?

Overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar daarom niet minder romantisch: een first look, het eerste moment dat jij en je partner elkaar zien op jullie trouwdag. Het is een magisch moment dat jullie natuurlijk graag op beeld willen laten vastleggen. Maar hoe pak je dat best aan?

LEES MEER
Industrieel trouwen in Thor Park Genk Barbarazaal

Donna & Hans: een unieke industriële trouw in Thor Park (Genk)

Een huwelijksfeest in een rustieke schuur niets voor jou? Misschien heb je wel een voorliefde voor een unieke industriële trouwlocatie. Dat was zeker het geval voor Donna en Hans, wiens huwelijksfeest doorging in de Barbarazaal van Thor Park in Genk.

LEES MEER