Fotoshoot locaties Leuven

6 leuke locaties voor een fotoshoot in leuven

Net als je outfit is de locatie een belangrijk element van je fotoshoot. De locatie bepaalt mee de sfeer van de fotoshoot en beïnvloedt dus sterk de uiteindelijke foto’s. Hoewel de meeste fotografen wel enkele leuke locaties kennen, is de keuze van de uiteindelijke locatie meestal de verantwoordelijkheid van de klant. Hier vind je alvast wat inspiratie voor leuke locaties in Leuven.

1. Kasteel van Arenberg

Kasteel van Arenberg en het Arenbergpark zijn klassiekers onder de fotografen, maar daarom niet minder leuk. Het grote domein is erg veelzijdig en perfect voor bijvoorbeeld klassieke huwelijksfoto’s.

2. Museum M

Gaat jouw voorkeur meer uit naar originele moderne locaties? Dan is Museum M de perfecte optie, zeker voor familiefoto’s en portretten. Dit modern museum in centrum Leuven heeft een mooie tuin en speciale inkom. Bovendien mag je er op het dak! Pas op: om te fotograferen binnen in Museum M moet je op voorhand een toelating vragen.

3. Groot begijnhof

Het Groot Begijnhof is weer zo’n romantische locatie perfect voor huwelijksfoto’s. De kleine straatjes geven een gezellige sfeer, maar er zijn ook wat open grasveldjes voor wijdere foto’s.

4. Klein begijnhof

Het Klein Begijnhof is dan wel minder bekend dan het Groot Begijnhof, maar daarom niet minder mooi. De witte huisjes zorgen voor een zomerse sfeer en mooie belichting, perfect voor portretfoto’s. Het Klein Begijnhof is wel klein (no shit, Sherlock), maar ligt erg dicht bij de Vaartkom (zie punt 5). Voor een fotoshoot kun je dus gemakkelijk de twee locaties combineren.

5. Vaartkom

Hou je eerder van een industriële look? Dan is de Vaartkom voor jou the place to be. Je kan aan het water shooten met de boten op de achtergrond, of op de houten stellingen op het Vaartkomplein. Een iets minder voor de hand liggende locatie, maar wel heel origineel.

6. Kruidtuin


De Kruidtuin is mijn persoonlijke favoriet. De romantische locatie is perfect voor huwelijksfoto’s, maar ook voor portretten is deze locatie erg leuk. Mooie plekjes zijn het brugje over de vijver en de verschillende serres. Breng wel aangepast kledij mee, de serres zijn een pak warmer dan de andere plekken.

Ga jij binnenkort op één van deze locaties fotograferen? Tag me dan in je foto’s op Facebook en Instagram!

MEER LEZEN ?

Wat is een first look en hoe gaat dit in zijn werk?

Overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar daarom niet minder romantisch: een first look, het eerste moment dat jij en je partner elkaar zien op

Donna & Hans: een unieke industriële trouw in Thor Park (Genk)

Een huwelijksfeest in een rustieke schuur niets voor jou? Misschien heb je wel een voorliefde voor een unieke industriële trouwlocatie. Dat was zeker het
First look huwelijk

Wat is een first look en hoe gaat dit in zijn werk?

Overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar daarom niet minder romantisch: een first look, het eerste moment dat jij en je partner elkaar zien op jullie trouwdag. Het is een magisch moment dat jullie natuurlijk graag op beeld willen laten vastleggen. Maar hoe pak je dat best aan?

LEES MEER
Industrieel trouwen in Thor Park Genk Barbarazaal

Donna & Hans: een unieke industriële trouw in Thor Park (Genk)

Een huwelijksfeest in een rustieke schuur niets voor jou? Misschien heb je wel een voorliefde voor een unieke industriële trouwlocatie. Dat was zeker het geval voor Donna en Hans, wiens huwelijksfeest doorging in de Barbarazaal van Thor Park in Genk.

LEES MEER